Elokuvatyöpaja 2016


 

 

Elokuvajuhlilla esitetään kaksi tuoretta hankolaisten tekemää lyhytelokuvaa: Viisari ja Caedes. Elokuvat ovat tehneet Hankoniemen lukion ja Evangeliska folkhögskolanin opiskelijat. Elokuvat ovat osa elokuvaohjaaja Ilkka Raution vetämiä elokuvatyöpajoja, joita on järjestetty vuodesta 2013 yhteistyössä Hangon elokuvajuhlien kanssa.

 
Viisari - elokuva työttömyydestä
 
Hangon elokuvajuhlilla saa ensi-iltansa hangon mediapajalaisten tekemä lyhytelokuva, Viisari. Pajalaiset osallistuivat jokaisen vaiheen tekemiseen ja samalla opeteltiin elokuvan tekoa käsikirjoituksesta aina viimeiseen silaukseen asti.
 
Elokuva kertoo miehestä, joka jää yllättäen työttömäksi ja joutuu uudenlaiseen elämäntilanteeseen, jossa sosiaalinen kanssakäyminen ja aika menettävät merkityksen. Projekti alkoi helmikuussa 2016 käsikirjoituksen suunnitelulla ja saa nyt ensi-iltansa marraskuussa.
 
Mediapaja on Evangeliska folkhögskolanin pitämä työpaja työttömille/nuorille. Mediapajalla opitaan uusia asioita mediamaailmasta ja etsitään omia kiinnostuksen kohteita tulevaisuutta varten. Pajalla voi muun muassa perehtyä sosiaaliseen mediaan, videointiin, valokuvaukseen, ohjelmointiin ja animaatioihin.
 
Työryhmä: Johan Lindholm, Antero Iivonen, Niklas Kottelin, Kjell Abrahamsson, Laura Kylliäinen ja Kim Grönholm.
 
 
Caedes
 
Hankoniemen lukion opiskelijat ovat käsikirjoittaneet ja kuvanneet tänä vuonna koulumaailmaan sijoittuvan rikoselokuvan. Elokuvassa hankolaisnuorten elämä järkkyy kun sarjamurhaaja riehuu pikku kaupungissa. Samaan aikaan kouluun saapuu uusi oppilas, joka herättää epäilyksiä. 
 
Työryhmä: Mathias Brandt, Chi Chi, Janne Häkli, Jesse Kari, Oskari Kaunisto, Samuli Kohonen, Leevi Leijon, Sini Lämsä, Sanni Nordström, Elsa Parkkonen ja Lisa Titovets.