Olympian Ystävät ry

 

 
Elävä kuva on tänään mukanamme kaikkialla, sen vaikuttavuus on kasvussa. Jännittävää on se että - vastoin odotuksia -  elokuvateatterin ja suuren valkokankaan taikaa ei ole murtanut televisio, eivät kotivideot eikä edes internet. Tästä on osoituksena elokuvasalien jatkuva kehittely, 3D on jo joka paikassa ja  kun nyt teatteriääni välitetään usealla kaiuttimella luodaan äänikuva lähitulevaisuudessa jo sadoilla.
 
Hanko on  pitkään ollut vahva elokuvakaupunki ja Kino Olympia on esimerkki paikasta joka tarjoaa onnistuneen yhdistelmän uusinta tekniikkaa ja vanhojen elokuvateatterimiljöiden lumoa. Joitakin vuosia sitten joukko elävän kuvan ystäviä perusti Hangossa yhdistyksen kehittämään pienelle kaupungille tärkeää kulttuuri- ja viihdetoimintaa. Hankolaisten oman elokuvateatterin tukeminen ja elokuvan rikkaaseen maailmaan tutustuminen ovat Olympian Ystävien tärkeimmät tavoitteet.
 
Olympian Ystävät ry on avoin yhdistys, kuka tahansa voi tulla mukaan. Yhdistys järjestää Hangon elukuvajuhlaa, tule mukaan tehdään siitä oikea elävän kuvan kansanjuhla. Vuodesta 2012 yhdistys on järjestänyt kesäisen ulkoilmanäytöksen, ohjelmassa on ollut lyhyt elokuvia, valtamerten elämää kuvaava pitkä dokumentti Oceans, ruotsalainen rytmikäs komedia Sound of Noise sekä musikaaliklassikko, iki-ihana Cherbourgin sateenvarjot. Suurten elämysten tummenevat elokuun illat jatkuvat vastakin.  Kansalaisopiston kanssa järjestetään vuosittain katselukurssi, jonka kuluessa voi tutustua siihen mistä elokuvan tarjoama kokemus syntyy. 
 
Yhdistys on Hangon elokuvajuhliin liittyen järjestänyt elokuvatyöpajan yhdessä Hankoniemen lukion kanssa vuodesta 2013 lähtien, kurssinlla kuvattuja lyhytelokuvia on esitetty elokuvjuhlien yhteydessä. Yhdistys on myöskin tuottanut Hangon historiaan liittyviä paikallisdokumentteja ja toiminta jatkuu.
 
Olympian Ystävät järjestää ohjelmaa, keskustelijoita ja yhteyksiä kun jäsenet haluavat järjestää yhteisiä tapahtumia, picknikkejä tai illanviettoja. Tarjoamme mahdollisuuksia kurkistaa elokuvan historiaan, elokuvan tekemiseen - suurten studioiden tunnelmasta digipajoihin. Tai elokuvan ’lukupiirejä’ pop-up periaatteella, mennään Kino Olympian näytöksen jälkeen keskustelemaan kokemuksesta. Tule mukaan osallistumaan niin kuin sinulle sopii.
 
Olympian Ystävät ry on siis avoin yhdistys, jonka toimintaan kaikki voivat liittyä. Lisätietoja ja jäsenmaksulomakkeita saa Kino Olympian aulasta ja sähköpostilla . Yhteyttä jäseniin pidetään pääosin sähköpostin välityksellä. 
 
Tervetuloa mukaan elokuvan maailmaan!
 
Olympian ystävät ry
info@hangonelokuvajuhlat.fi

Ilkka Linnakko p. 040 7253565