Olympias vänner rf

 

Vi bär levande bilder med oss idag vartän vi går. Konstigt nog, mot alla odds, har inte TV, hemvideon eller även Internet kunnat bryta ned den stora, vita dukens magi.

 

Bevis på detta är den ständiga utvecklingen av biosalarna, 3D finns redan på alla ställen, och när vi idag hör ljudet med flere högtalare blir det i framtiden flere hundra.

 

Hangö har redan länge varit en framstående filmstad, och Kino Olympia är ett exempel på en plats som bjuder på en lyckad samling av nyaste teknik och charmig omgivning som från gånga tiders biografteatrar.

 

För några år sedan grundade en grupp av vänner till levande bilder i Hangö en förening för att utveckla den viktiga  kultur- och nöjesverksamheten i en småstad.

 

De viktigaste målen för Olympias Vänner rf är att stödja den egna biografteaterns verksamhet och bekanta människorna med den mångsidiga världen av film.

 

Olympias Vänner rf är en öppen förening, vem som helst är välkommen med.

Föreningen ordnar Hangö Filmfestival. Välkommen med och utveckla det till en riktig folkfest av levande bilder.

 

Sen 2012 har föreningen ordnat en utomhusfilmfestival på sommaren, med kortfilmer, en längre dokumentär “Oceans”, svenska komedin “Sound of Noise” samt den ljuva “Paraplyerna i Cherbourg”. De stora känslornas mörka augustikvällar kommer att fortsätta.

 

I samband med Medborgarinstitutet ordnas en tittarkurs, där man kan utbyta åsikter om hur upplevelsen om filmen kommer till.

 

Föreningen har anordnat en videokurs med Hankoniemen lukio redan i tre år, och slutarbeten har visats i i samband med filmfestivalen.

Även dokumentärfilmer med anknytning till lokal historia har producerats av föreningen, och detta fortsätter.

 

Olympias Vänner rf ordnar program, diskussioner och medverkar när medlemmarna vill ordna gemensamma händelser, picknicks eller kvällsevenemang.

Vi erbjuder möjlighet att kika in i filmens historia, hur man gör film - från de stora studiorna till digitala små vrån.

 

Vi kan även diskutera filmer enligt “pop-up”-principen efter en föreställning på KIno Olympia. Kom med och delta efter eget behov eller förmåga.

 

Tilläggsinformation och medlemsblanketter fås i Kino Olympias aula, eller per e-mail. Kontakterna sköts i huvudsak via e-mail.

Välkommen i filmens värld!

 

 

Olympian ystävät ry / Olympias Vänner rf

Kapteeninkatu 23/ Kaptensgatan 23

10900 Hanko/Hangö

Puh. 040 530 7336

info@hangonelokuvajuhlat.fi